GUIA DEL DESASTRE


Llgi

A Casa2ª Part –amb el cafè-

Reprendrem el fil de l’entrega anterior, recordant on ens havíem quedat. A casa. Acabats de llevar i amb tot el dia per endavant per poder gaudir de la nostra llar.
Cert és que són innumerables els successos i situacions que se’ns poden esdevenir i donar, a casa, per tant el que farem serà mirar de centrar-nos en els fets més qüotidians i usuals, aquells que realment marquen el ser o no ser del veritable desastre.

Un cop llevats, el primer que farem serà anar a prendre’ns el cafè. Si no te l’has de fer, i tantsols has d’escalfar-te’l , tot això que tindràs guanyat.
(és recomenable que et prenguis el cafè abans de dutxar-te i escollir la roba.És molt important que estiguis el més desvetllat possible per fer tota tasca que requereixi d’uns mínims de destresa,i tot i que fer-se el cafè els requereix, tantsols la mínima atenció que hauràs de dedicar-li ja farà que junt amb la cafeïna puguis començar a encarar el dia amb uns mínims de garanties).

I si ens trobessim que ja hi ha cafè fet?

No et deixis endur per la il.lusió, la mandra o la simple pretensió d’evitar-te un altre esglaó en la teva àrdua missió.
Abans de posar-lo a escalfar en el micro-ones (donem per fet que en posseïràs un, la cuina és un molt mal lloc per algú com tu, així que qualsevol utensili que et pugui facilitar la feina i escurçar el temps d’estada benvingut sigui), ensuma’l. És cert que el vi negre diuen que no s’ha de prendre fred, però tampoc es tracta de que te’l prenguis calent, amb sucre, i com a primer àpat del dia (només et faltaria això!)

Cafè fet? Si, però de quan? Per molt que no trobis impresa cap data de caducitat, no significa immunitat absoluta, així que mans a la feina i a preparar el cafetó…

Si pel contrari no hi ha cafè fet,recorda….

… Tu no ets ningú per automatitzar un procés tan delicat com aquest, ja que l’oblit o confusió de qualsevol dels ingredients pot acabar significant dues coses (una: que t’hagis de comprar una altra cafetera.dues: que et quedis sense el preciat cafè matinal).

Existeixen diferents tipus de cafeteres en el mercat.
Per tant, tot i que les barbaritats que pots arribar a cometre seràs capaç de reproduïr-les en qualsevol d’elles, si que és altament recomenable (per tal d’allargar-lis el màxim la vida a aquestes) tenir present que si mai la teva estrella canvia (fet altament improbable donades les teves característiques), i et pots permetre una cafetera de capsuletes de les que es porten ara, l’adquireixis ( les cafeteres de capsuletes són aquestes “noves” cafeteres que simplement posant una mena de capsula, que molts cops fins i tot tenen colorets segons el gust i la intensitat, i amb suficient aigua, et treuen un exquisit i refinat cafè d’allò més ‘’. O sigui, ideal per segons quines visites (per més informació consulta un altre tipus de guia))
Per contra i a favor teu, has de saber que les cafeteres elèctriques(o de filtre) tot i donar gairebé tant joc al desastre com les clàssiques cafeteres Oroley o Italianes, seran molt més resistents a les teves mans.

Amb les cafeters Oroley o Italianes, perquè?

Aigua:

És un dels ingredients bàsics per fer un bon cafè. Indispensable. Per tant, abans de posar el cafè al foc, és una pràctica recomenable (seria meravellós si ho convertissis en un hàbit), sacseja lleument la cafetera (un cop tancada i enroscada!!!!) , per assegurar-te que notes el lleu oratge d’una substància líquida. Cas contrari, resa (si és un hàbit, o una acció que acostumes a fer en moments delicats com aquest), per notar l’extranya farum abans que la goma xamuscada hagi deixat de formar part de la cafetera per passar a ser un ents únic fusionat amb l’acer i el cafè (o el que en quedi d’ell). => (cafetera perduda, cafetera nova)

Cafè:

L’altre ingredient indispensable per fer un bon cafè. Bàsic.
Si després d’una estona raonable i suficient perquè el cafè hagi sortit, aquest no dona senyals de vida i cada cop tens més la sensació de trobar-te a Londres, apaga el foc. Obre la cafetera, torna-li a ficar l’aigua que s’ha evaporat, i sobretot aquest cop,fica-hi el cafè.
I recorda, que si el cafè et surt bastant més líquid i granulós del normal, no és perquè hagis comprat una altra marca o hagi canviat la fòrmula la casa, sino que has tornat a fer el marro del cafè que havia quedat del dia anterior .

Sucre:

Si no en prens, millor. Així les possibilitats d’errar-la se’t reduiran considerablement, a no ser que no fagis el cafè únicament per tu i tinguis d’acabar-lo emprant.
El sucre, és de color blanc, recorda-ho i sigue’n conscient perquè no hi ha res pitjor que fer un cafè sense cafè i en el seu lloc ficar-hi el sucre. Doncs et quedaràs sense cafè, sense cafetera, sense aire pur per respirar i si mai ho expliques també sense amics.


I ja per acabar, és obligat donar un últim consell i és que sempre que hagis d’acompanyar el cafè amb qualsevol altre ingredient (sigui llet,nata líquida,conyac, rom, whiskey,baileys,etc. o el mateix sucre) abans d’abocar-lo l’ensumis, si cal el provis, i t’asseguri’s de que es tracta del que realment has cregut triar.